2016
06
10

Maik Barten maakt met VGL Racing comeback in Supercar Challenge

 

Vorige maand maakte de 25-jarige Maik Barten succesvol zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Op de snelle oval van Raceway Venray behaalde hij een podium plaats in de Rookie cup.
Nu is het na een jaar afwezigheid tijd voor zijn comeback in de Supercar Challenge.

MaikMet VGL Racing, het team waarmee hij samen met Ronald Thienpont, Bert van Gansen, Frederic Sels en Geert de Clerq de 24 Hours of Zolder in 2015 wist te winnen in de GT4 klasse, maakt Maik Barten komend weekeinde zijn comeback. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps rijdt de coureur uit Geldrop in de Supercar Challenge. Samen met Danny Wagtmans hopen zij een goed debuut neer zetten voor het Belgische VGL Racing.

13289095_899663246809005_1111575091_nHun strijdwapen is de in Nederland gebouwde Saker Sportscar. In 2015 reed Maik al eens met een Saker Sportscar in de Supercar Challenge samen met Herbert Boender. In de Supersport klasse misten zij op een haar na het podium tijdens de Gamma Racingdays. “Echter dit weekend gaan wij vooral op uitrijden gezien onze Saker zondag middag ook aan de start zal staan van het BELCAR kampioenschap, Maar ik ben verheugd om voor VGL Racing aan de start te staan in hun eerste Supercar Challenge race” verklaarde een gemotiveerde Maik Barten.

 

author: maikbarten.com