2016
05
10

Maik Barten Nederlandse NASCAR coureur in NASCAR Whelen Euro Series

De 25 jarige Maik Barten maakt komend weekend zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Een van de meest spectaculaire race klasse vanuit America trekt naar Nederland om op de snelste 1/2 mile ovaal van Europa een prachtige show weg te geven, de races zullen garant staan voor close racing. Maik Barten zal op Raceway Venray aantreden in een Chevrolet SS met 450 PK onder de motorkap.

Een opmerkelijke stap in zijn autosport carrière. Nadat Maik in 2011 het KNAF Talent First programma gewonnen heeft kwam de carrière van de jonge Brabander in een stroom versnelling, een jaar later kwam hij met een BMW M3 GT4 uit in de Eredivisie van de Nederlandse Autosport waarin hij in zijn 2e race weekend op het podium stond. Daarna boekte hij verschillende successen waaronder een overwinning in de European GT4 Cup met een Chevrolet Corvette C6.

Afgelopen seizoen kwam Maik uit in de Late Model V8 Supercup op Raceway Venray,
Helaas kende zijn Chevrolet Camaro veel technische problemen waardoor hij geen rol van betekenis kon spelen in het kampioenschap, echter tijdens de races in September kon hij zijn eerste succes vieren en werd knap 2e achter de latere kampioen Frank Wouters.
Enkele weken eerder won hij samen met VGL Racing de 24 Hours of Zolder in de GT4 klasse met een Saker Sportscar.
20160505_155118
Iedere NASCAR coureur heeft een speciaal verhaal bij zijn startnummer zo ook Maik Barten,
“Vanaf mijn 7e jaar ben ik in het karten actief geweest met nummer 21,
mede dankzij de verschillende kampioenschappen die ik ermee gewonnen heb heeft ervoor gezorgd dat ik een speciaal gevoel bij het nummer heb gekregen, daarom ben ik blij dat ik mijn NASCAR debuut kan maken met “mijn lucky” nummer 21 op de zijkant van mijn Chevrolet”
.
Tot op heden zijn de Nederlandse NASCAR coureurs op 1 hand te tellen,
Maik Barten is enorm vereerd dat we zijn naam kunnen toevoegen aan deze lijst;
“Ik kan niet wachten om komend weekend achter het stuur plaats te nemen en de strijd aan te gaan met de beste Europese NASCAR Coureurs, waaronder Freddie Hunt de zoon van ex Formule 1 wereld kampioen James Hunt.
En dit alles ook nog eens op Nederlandse bodem, wat het natuurlijk extra bijzonder maakt.
Het gaat voor zowel mij als het team een enorme uitdaging zijn, gezien ook het team zijn debuut maakt in de NASCAR Whelen Euro Series”
Adventskalender_NASCAR-TicketS_CREDITS_NASCAR-1024x576
Alle Nederlandse NASCAR fans kunnen dus 1e & 2e Pinksterdag hun hart ophalen op Raceway Venray,
maar ook op de short ovaal komen de stockcars en hotrod’s in actie, kortom twee volle dagen spektakel !

author: maikbarten.com