2015
09
03

Maik Barten wint met VGL Racing de 24 Hours of Zolder 2015 in GT Light klasse

Eind augustus vind traditioneel de 24 Hours of Zolder plaats op het mooie circuit net over de grens in Belgie, Voor Maik Barten alweer zijn 3e editie, dit maal komt hij aan de start met een Saker Sportscar van VGL Racing, de Saker Sportcar is voor hem geen onbekend terein want in 2013 schreef Maik samen met Laurens de Wit de Saker Sportscar Challenge op zijn naam.

Met een totaal van maarliefst 61 auto’s aan de start dit jaar wederom een vol startveld aan het vertrek tijdens de 24 Hours of Zolder, de teamgenoten van Maik tijdens de editie van 2015 zijn; Frederic Sels, Ronald Thienpont, Bert van Gansen en Geert de Clercq.

Saker RapX - VGL RacingDe trainingen en kwalificaties staan zoals altijd donderdag op de agenda en op donderdag avond de nacht kwalifiactie waarin iedere deelnemer zijn verplichte ronden in het donker moet afleggen, alleen het weer voor de eerste dag was bijzonder slecht.

“Tegen het einde van de 2e kwalificatie sessie mocht ik achter het stuur plaats nemen, de baan lag er alles behalve goed bij, op sommige stukken lag er zoveel water dat ik zelfs last van aquaplaining had, maar in de laatste minute van de kwalificatie kon ik er een tijd van net onder de 2 minuten uit persen, meer zat er op dat moment niet in’’ verklaarde Maik na afloop van de kwalificatie sessie.

De VGL Racing Saker Sportscar eindigde op een 3e plaats in de GT light klasse.

Saker RapX - VGL RacingZaterdag middag om 16 uur precies gingen de lichten op groen @ Circuit Zolder met Ronald Thienpont achter het stuur in de Saker Sportscar van VGL Racing, na een goede start kon hij in de eerste ronden van de race enkele plaatsen goedmaken, maar aan het einde van het eerste uur waren er problemen met het schakelsysteem, waardoor er besloten werd om de vooraf ingebouwde sequentiele versnellings pook aan te sluiten en de flippers achter het stuur af te koppelen, helaas koste dit veel tijd waardoor het team terug viel naar de laatste plaats in de wedstrijd.

Nadat de werkzaamheden erop zaten kon het team beginnen aan een inhaalrace, Maik stapte om 19:30 uur in de Saker Sportscar voor zijn eerste stind tijdens de 24 Hours of Zolder. ‘’Ik heb 1,5 uur in de auto gezeten en het ging bijzonder goed, Het team heeft een goede auto neer gezet waardoor ik flink posities heb goed kunnen maken, ook mijn teamgenoten rijden goed dus ondanks de pech zijn we nu op de goede weg’’ verklaarde een tevreden Barten.

Saker RapX - VGL RacingTijdens de lange nacht op Circuit Zolder heeft de Saker Sportscar geen enkel probleem gehad en om 6:30 uur was het voor Maik tijd om voor de 2e maal plaats te nemen achter het stuur. ‘’Prachtig mooi was het, ik heb de zon zien opkomen wat het zicht er niet beter opmaakt maar wel een uniek moment in de wedstrijd, ook omdat ik volop in gevecht was met Freddy Loix de Rally-star uit Belgie die in zijn Radical RXC V8 aan leiding reed in onze klasse, maar ik heb de druk kunnen opvoeren, waardoor hij het tempo ook moest gaan verhogen, Het verschil is op dit moment enorm klein dus de spanning is helemaal terug in de wedstrijd ! ‘’ Enkele uren later bleek de tempo verhoging van de Radical RXC V8 niet zonder gevolgen want de auto kreeg problemen waardoor het team een extra pitstop moest maken om het probleem te verhelpen.Ondertussen ging VGL Racing door met de inhaalslag en stap voor stap klommen we omhoog in het algemeenklassement. Om 13 uur was het tijd voor de laatste stind van de 24 Hours of Zolder 2015 voor Maik. ‘’Het team had mij de opdracht gegeven geen enkel risico te nemen en de rondentijden te verlagen naar een 1.45 min. dit was een leuk spelletje het is zelfs gelukt op 2 keer precies 1.45 min. te rijden, we hebben echt enorm veel lol gehad via de teamradio’’

Saker RapX - VGL RacingIn de laatste uren van de wedstrijd is het gelukt om de voorsprong in de GT Light klasse nog wat te vergroten en om 16 uur kwam de Saker Sportscar dan ook als winnaar over de finish, Geert de Clercq had de eer om de auto over de streep te rijden en de rest van het VGL Racing team hing over de pitmuur heen, een groot feest ! ‘’Kippenvel, ondanks de pech in het begin is het toch nog gelukt om onze klasse te winnen, het gehele team heeft fantastisch gewerkt van de monteurs tot de catering en natuurlijk mijn teamgenoten die stuk voor stuk sterk gereden hebben, Na de problemen met het schakelsysteem heeft de auto geen enkel probleem meer gehad en dat moet het VGL Racing Team hoop geven voor de editie van volgend jaar, want het team heeft direct aangegeven de overwinning in de GT-light klasse te komen verdedigen tijdens de 24 Hours of Zolder 2016, hopelijk kan ik dan ook weer aan de start staat’’

Tenslotte danken wij via deze weg het gehele VGL Racing Team voor het harde werk en natuurlijk onze partners en supporters voor de steun !

author: maikbarten.com