2015
08
16

Maik Barten dichtbij succes in LMV8 @ Raceway Venray

In het weekend van 15 en 16 augustus was het tijd voor het traditionele hoogtepunt van het jaar @ Raceway Venray, de World Cup in Stockcar F1 en F2.

Wederom een mooi deelnemersveld voor de LMV8 klasse met Arthur Lehouck uit Frankrijk en Gerhard Newman uit Australië als nieuwe deelnemers aan de start. Allard Kalf was terug van weggeweest als gastrijder in de Ford Mustang.

Gezien het fijt dat de eerste seizoenshelft gepaard ging met de nodige technische pech is de Chevrolet Camaro gedeeltelijk gedemonteerd om niks aan het toeval over te laten.

IMG_2519Voor uitverkochte tribunes was het zaterdagmiddag tijd voor de eerste wedstrijd van de LMV8. Maik kwam vanaf de 2e positie goed uit de startblokken en nam in de eerste bocht de leiding waarnaar hij snel een voorsprong kon uitbouwen op de achtervolgers. Helaas kwam er een full course yellow doordat de Britse rijder Jimmy Bryan spinde. Gelukkig kon hij zijn weg zonder schade hervatten.

Na enkele ronden gingen de lichten weer op groen en Maik wist de leiding te behouden. Hij werd op de voet gevolgd door Nick Aerts, Ralph Verberkt en de runner-up van vorig seizoen Frank Wouters. Laatst genoemde kon na een kortstondige 2de neutralisatie de aanval inzetten maar Maik gaf zich niet zomaar gewonnen. Enkele malen leek het Frank Wouters te zijn die voorbij ging aan Maik maar doordat hij de bovenste lijn hield, had hij de betere exit en kon daardoor zijn neus weer voorbijsteken. Uiteindelijk was het Frank Wouters die aan het langste eind trok en nam de leiding over.

IMG_1143Maik leek op weg naar zijn eerste succes in de LMV8 klasse maar met nog 2 ½ ronden te rijden kwam met een klap een einde aan deze hoop. Achteraf bleek de kabelboom door de extreme hitte van de motor te heet te zijn geworden waardoor de stroom uitviel.

‘’Eindelijk leken we de pechduivel van ons afgeschut te hebben, maar de race duurde helaas net te lang om mijn monteurs de beloning te geven voor het enorm harde werk. Ik ben blij dat de snelheid in de auto zit en dat geeft hoop voor de rest van de wedstrijden dit seizoen’’ verklaarde Maik na afloop van de race.

IMG_1073De rest van het weekend viel voor de LMV8 klasse letterlijk in het water.

Enkele deelnemers die voor het kampioenschap strijden, besloten om regenbanden te monteren en toch de strijd aan te gaan met elkaar. ‘’Deze auto’s zijn niet gebouwd om in deze extreme weersomstandigheden te rijden, het risico op schade is dan ook hoog. Daarom heb ik helaas moeten besluiten mijn Chevrolet Camaro in de pitbox te laten staan’’

Zondag 27 September staan de Internationale Races en de Supercup voor de Hotrod klasse op het programma @ Raceway Venray. De LMV8 komt natuurlijk ook weer in actie. Hopelijk zijn de weergoden dan beter gezind. Voorlopig gaat de focus richting de 24 Hours of Zolder die van 27 t/m 30 Augustus op de agenda staat. Maik komt daar in actie met de Saker Sportscar van VGL Racing en vormt een team met Bert van Gansen, Ronald Thienpont, Frederic Sels en Geert de Clercq.

Tenslotte willen wij via deze weg alle partners en gasten bedanken voor hun support en natuurlijk wederom een enorme dank aan de monteurs die knap werk verricht hebben.

author: maikbarten.com