2015
06
28

Pech voor Maik Barten tijdens Euro Cup LMV8 2015

Opnieuw geen geluk voor Maik Barten en zijn STAY37 Chevrolet Camaro LMV8, de monteurs hadden wederom veel werk verricht om de auto weer perfect klaar te zetten, dit maal voor de Euro Cup LMV8 @ Raceway Venray.

Gezien het fijt dat Maik dit seizoen Rookie is en nog weinig punten gescoord heeft moet hij de Euro Cup achteraan starten, opnieuw een groot startveld met diverse buitenlandse rijders die de weg naar Raceway Venray gevonden hadden.

Tijdens de trainingen in de ochtend waren er nog wat kleine problemen die verholpen moesten worden aan de auto maar daarna was het tijd voor de langste wedstrijd van het seizoen, maar eerst werden alle coureurs voorgesteld aan het publiek wat ondanks andere grote autosport evenementen die dag toch massaal naar Raceway Venray gekomen was.Raceway_Venray_Juni_LV8_Eurocup_Maik-7958Maik kende een goede start en had direct een mooi gevecht met ex DTM coureur Stefan Oberndorfer, diverse malen ging het duo 2 dik door bocht maar uiteindelijk kwam Oberndorfer voorbij, en probeerde Maik de aansluiting met de snelle duitser te behoouden, waarna ze Stephan Driessen in beeld kregen en na een mooi gevecht kon maik een weg vinden langs de LMV8 van Driessen.

Halverwegen de wedstrijd kwam er een full course yellow en het hele veld kwam weer bij elkaar, Maik was enorm goed wakker tijdens de herstart en kon daarbij maarliefst 3 plaatsen goed maken, waarna maik de uitsluiting had bij de Belgische coureur Tim van den Broek, helaas kon Maik geen aanval meer plaatsen en moest hij genoegen nemen met een 12e plaats in de Euro Cup LMV8 2015.

‘’Het was een zware wedstrijd, de afstelling is doordat we niet hebben kunnen testen nog niet zoals ik hem graag zou willen daardoor was de auto lastig te besturen, maar ik heb het maximale uit de auto gehaald en ben blij met mijn 12e positie, natuurlijk had er meer in gezeten maar ik ben blij dat we de race hebben kunnen uitrijden zonder technische problemen’’ verklaarde een tevreden Maik Barten na afloop.Raceway_Venray_Juni_LV8_Eurocup_Maik-8409Niet veel later was het alweer tijd voor de volgende wedstrijd, deze race mocht Maik wel vooraan starten, en de monteurs hadden wat aanpassingen gedaan aan de afstelling van de auto dus alles zag er hoopvol uit.

De eerste startrij deelde Maik met Stefan Oberndorfer die hij nog kende van de gevechten uit de Euro Cup, Toen de lichten op groen gingen kon Maik de leidende positie in handen nemen helaas kwam er aan het einde van de eerste ronden direct een full course yellow en na enkele ronden werd de start opnieuw vrijgegeven, Maik had wederom een goede start en reed in leidende postitie, helaas kon hij er niet lang van genieten want de steurbekrachting viel uit wat erop duiden dat er een riem was afgelopen. Daardoor moest Maik zijn Chevrolet Camaro langs de kant parkeren.

‘’Enorm frustrerend, zeker als je aan de leiding van de wedstrijd rijd, maar blijkbaar heb ik de pechduivel nog niet verjaagd en heb ik opnieuw afmoeten rekenen met technische pech, It’s all in the game’’ Aldus een teleurgestelde Maik Barten bij terugkomst in de pitbox.

Helaas lukte het niet om de auto te repareren voor de Finale wedstrijd, waardoor er niks anders opzat dan plaats te nemen op de tribune.

Gelukkig heeft het team nu 1 ½ maand de tijd om de auto weer in orde te maken voor het grootste evenement van het jaar het World Cup Weekend van 15 & 16 Augustus.

Zowel Maik als het Team zijn enorm teleurgesteld over het pechvol verlopen eerste gedeelte van het seizoen, daarom is er besloten om de auto nu opnieuw volledig na te kijken en gedeeltelijk te demonteren, zodat we hopelijk zonder technische problemen het weekend in Augustus kunnen uitrijden.Auto

author: maikbarten.com