2015
06
16

VGL Racing met Maik Barten in voorbereiding op 24 Hours of Zolder

Tekst: Racexpress.nl / Foto’s: Jonny Bens

VGL Racing doet op 29 en 30 augustus mee aan de 24 Hours of Zolder. Het team, met fabrieksondersteuning van Saker Sportcars, testte afgelopen donderdag de auto op een zon overgoten Circuit Zolder. De Nederlander Maik Barten deelde de Saker RapX met Frédéric Sels en Ronald Thienpont gedurende de testdag.

Saker RapX - VGL Racing“Het testen ging erg goed,” verklaarde Maik Barten tegenover Racexpress.nl. “Het weer was fantastisch en er waren veel auto’s op de baan. Het enige nadeel was dat we op oude banden reden, dus de tijden waren nog niet representatief.” Barten verwacht dat de rondetijden in de race snel zullen zijn. “Met deze auto kunnen we zeker een tijd van rond de één minuut 40 seconden rijden. Daarmee kunnen we zelfs sneller zijn dan sommige Porsche’s.”
VGL Racing reed vorig jaar ook mee in de 24 uurs race. Tijdens de voorgaande editie werd de Saker RapX tweede in haar klasse. De auto kampte toen met een versnellingsbak probleem waarmee het team veel tijd verloor. Barten liet weten dat de auto nu is voorzien van een nieuwe Sadev sequentiële versnellingsbak. Voor de lange afstandsrace wordt het trio Barten/Sels/Thienpont versterkt door Bert van Gansen en Geert De Clercq.

Saker RapX - VGL RacingNaast coureur heeft Maik Barten ook een rol als rijderscoach. “Ik probeer met mijn ervaring mijn teamgenoten omhoog te helpen. Als we met zijn allen snelle tijden neerzetten zit er zeker een mooie klassering in voor het team.” Coureurs Sels en Thienpont rijden met de Saker RapX ook in de vernieuwde Belcar Trophy. De volgende races van dat kampioenschap zijn op 20 en 21 juni op Circuit Zolder tijdens de Syntix Superprix. Maik Barten komt op 28 juni weer in actie tijdens de LMV8 Eurocup op Raceway Venray

author: maikbarten.com