2016
05
18

Maik Barten behaald podium tijdens debuut in NASCAR Whelen Euro Series

Tijdens het pinksterweekend was de NASCAR Whelen Euro Series te gast op Raceway Venray, de snelste ½ mile oval van Europa.

De 25 jarige Maik Barten maakte zijn debuut in deze spectaculaire serie, aanvankelijk kreeg de Brabander af te rekenen met wat kinderziektes in zijn TLEC.nl NASCAR; ‘’Tijdens de test sessie op Zaterdag haperde de stuurbekrachtiging in de bochten waardoor de auto onbestuurbaar was en ik samen met mijn teamgenoot Colin White belangrijke track time miste om de auto af te stellen, de monteurs hebben tot in de late uurtjes gewerkt om de auto klaar te krijgen voor de kwalificatie op Zondag ochtend’’

IMG_6238De kwalificatie sessie betekende dat iedere coureur 2 vrije rondes om een tijd op de klokken te zetten, Maik perste er een 20.863 uit wat goed bleek voor een iets wat teleurstellende 11e start positie; ‘’Op dit moment zit er niet meer in de auto helaas, maar na de kwalificatie bleek dat onze Chevy motor nog een update miste waardoor wij PK’s tekort kwamen, een gemiste kans dus’’

Nadat deze update uitgevoerd was stond Zondag middag de eerste race op het programma, nadat de lichten op groen gingen kwam Maik goed uit de startblokken en kon tijdens de begin fase direct enkele plaatsen goed maken waarna er een mooi gevecht ontstond om de 7e positie in de race tussen Maik en Freddie Hunt de zoon van F1 legende James Hunt, ronden lang reden ze deur aan deur over Raceway Venray, totdat er een miscommuncatie ontstond in het team van Hunt en hij naar buiten kwam en Maik de muur in drukte, met een lekke band als gevolg zag hij een podium plaats in de Rookie Cup letterlijk in rook opgaan. Na een snelle pitstop kon hij zijn weg weer vervolgen en kwam uiteindelijk als 15e onder het zwart-wit geblokt door. “Enorm jammer, we waren goed onderweg en de auto voelde duidelijk beter dan tijdens de kwalificatie, Maar gelukkig hebben we morgen nog een race waarin ik hopelijk meer geluk heb’’

IMG_6032Tijdens de 2e NASCAR Whelen Euro Series race moest Maik Barten vertrekken vanaf een 13e positie, hij was enorm gebrand om voor zijn thuis publiek een goed resultaat neer te zetten. Echter hadden de monteurs nog een flinke klus om zijn NASCAR tijdig klaar te krijgen voor de race, doordat Colin White in zijn race betrokken raakte bij een grote crash.

Uiteindelijk lukte het om de auto klaar te krijgen en maarliefst 24 NASCAR’s denderde door de eerste bocht nadat ze het bekende “Green Green Green” in hun oren gehoord hadden, de begin fase van de race verliep voorspoedig voor Maik, al snel kon hij zich in de top 10 mengen en kwam in een mooie groep terecht, waaronder ook Freddie Hunt waarmee hij een dag eerder nog een aanvaring mee kreeg.

Ditmaal lukte het Maik om hem te passeren waarna er opnieuw een mooi gevecht ontstond, Vooral de laatste ronden van de race deed Hunt keer op keer een aanval om voorbij te komen, maar uiteindelijk was het de snelle Brabander die als 8e over de finish kwam en daardoor zijn eerste podium behaalde in de Rookie-Cup. “Wow, wat een gave race ! De auto deed het ondanks de crash eerder vandaag super, dus echt een enorm compliment aan mijn monteurs die letterlijk de puzzelstukjes aan elkaar hebben geplakt. Ik ben enorm blij om mijn debuut weekend in de NASCAR Whelen Euro Series af te sluiten met een podiumplaats in de Rookie-Cup” Verklaarde een tevreden Maik Barten na afloop.

IMG_7000Tenslotte willen wij enorme dank uitspreken aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft en in het bijzonder TLEC.nl Transport Opleidingen.

De volgende NASCAR race die Maik Barten zal deelnemen is tijdens het American Festival op het Belgische Circuit Zolder, die plaatsvinden op 8 & 9 Oktober 2016.

Tickets hiervoor zijn te bestellen via onderstaande link:  https://circuitzolder.ticketmatic.com/addevent.php?a=7Tx9A-KIkww&e=JrWLlkf6mzY&s=80cswBbInpo&l=nl 

6

author: maikbarten.com